ZADĚLÁVANÝ ZAJÍC (Staročeská kuchyně).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZVĚŘINA / ZVĚŘINA ZAJÍC / 




INGREDIENCE: 1 zajíc, sůl, 70g másla, 140g slaniny, 140g šunky, 2 cibule, 100g tuřínu, 2 stroužky česneku, 4 bobkové listy, špetka tymiánu, 6 zrn pepře a nového koření, proužek citrónově kůry, lžíce mouky, sklenka červeného vína, hovězí polévka, lžíce octa, 250g máslového těsta na rohlíčky nebo měsíčky.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na pekáč dáme máslo a na kousky pokrájenou slaninu a šunku. Přidáme nakrájenou cibuli a tuřín, kousek česneku, bobkové listy, špetku tymiánu, pepř, nové koření, kousek citrónové kůry a sůl. Trochu po smažíme a vložíme na to rozkrájeného zajíce a zvolna dusíme. Když změkne, posypeme trochou mouky, zalijeme červeným vínem, polévkou a octem a necháme dodusit. Nakonec za stálého míchání přilijeme zaječí barvu ( krev ) a omáčku procedíme. Obkládáme dušenou cibulkou nebo rohlíčky z máslového těsta.



ZADĚLÁVANÝ ZAJÍC (Staročeská kuchyně). ZADĚLÁVANÝ ZAJÍC (Staročeská kuchyně).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1315 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz